Activiteiten

Scoutinggroep De Kameleon is een actieve scoutinggroep en organiseert verschillende acties. De scout heeft betrokkenheid met de maatschappij en de samenleving. Heeft u een actie waarbij u hulp kan gebruiken, dan kunt u altijd een beroep doen op scoutinggroep De kameleon. Wellicht kunnen we u een helpende hand bieden.

Heitje voor een karweitje!

Elke herfst nemen de leden van scoutinggroep de kameleon deel aan “Heitje voor een Karweitje” om geld in te zamelen voor scouting. Alle speltakken zetten hun beste beentje voor om klussen te klaren en om geld in te zamelen. 

 

Waar komt de uitdrukking een heitje voor een karweitje vandaan?

‘Een heitje voor een karweitje’ was het motto waaronder padvinders een karweitje kwamen doen.

Het Jiddische woordhei betekent ‘vijf’; het gaat terug op de vijfde letter van het Hebreeuwse alfabet, hee, die ‘vijf’ als getalswaarde heeft. Het Etymologisch Woordenboek van het Nederlands (EWN) vermeldt dat heitje oorspronkelijk een Bargoens woord is. Het is een verkorting van heitbas (‘vijf stuivers’). Een heitje was dus een kwartje. ‘Een heitje voor een karweitje’ was oorspronkelijk een slagzin voor een actie in de jaren vijftig waarbij padvinders allerlei klusjes deden om geld in te zamelen. Dankzij deze slagzin raakte heitje algemeen bekend.

Oliebollenactie!

Op 31 december beleven we oudjaarsdag en hoe kun je dat nou beter vieren dan met een overheerlijke oliebol? Scoutinggroep De Kameleon bakt ze graag voor u, zodat u traditioneel het oude jaar kunt afsluiten.

U koopt deze overheerlijke oliebollen bij Tante Sien. Van 09:00 tot 14:30. kom op tijd op=op  Omdat Tante Sien momenteel niet gebruikt wordt als restaurant, maakt  bouwbedrijf Scholte op Reimer het op dit moment mogelijk om hier Olie Bollen te bakken, dank namens de hele vereniging! 

Potgrondactie!

Op de 1e of 2e zaterdag in maart wordt jaarlijks de potgrondactie gehouden. Op deze ochtend wordt er huis aan huis in Vasse, Mander, Manderveen, Hezingen en Nutter potgrond verkocht. Handig! Zelf niet sjouwen met zware zakken (50l.) en in het voorjaar dan snel aan de slag met het poten van bloemen en planten. Deze actie wordt volledig gedragen door vrijwilligers: het bestuur van de scouting, jeugdleden, leiding, ouders van jeugdleden en vrienden van de Kameleon. We houden de prijs zo laag en scherp mogelijk en de opbrengt komt in zijn geheel ten goede aan de Kameleongroep Scouting Vasse e.o.

De potgrondactie wordt door Leoni Koopman en Charissa Bernds georganiseerd.

Bent u niet thuis maar wilt u toch potgrond, of wenst u een grote partij potgrond af te nemen, neem dan contact op met Leoni 06 12 56 44 91 of app met Charissa 06 19935257