Kameleongroep Scouting Vasse e.o.

De Kameleongroep is in 1996 opgericht op initiatief van een aantal inwoners van Vasse. Er was vanaf het begin een enorm enthousiasme onder de inwoners van Vasse. Bij de start had de groep al snel zo´n 200 leden verworven. Waar de leden aanvankelijk vooral uit Vasse kwamen, is hier in de loop der jaren meer variatie in gekomen. Naast Mander, Vasse en Hezingen komen de leden nu ook uit Manderveen, Reutum, Langeveen en zelfs uit het naburige Duitse Getelo.

De groep bestaat inmiddels bijna 20 jaar en heeft dus haar eerste twee lustra gevierd. Beide keren is een grote braderie georganiseerd, waarbij de bevolking uit de omliggende dorpen werd uitgenodigd. Op deze dagen is daarnaast een openluchtmis georganiseerd, daar de Kameleongroep van origine een rooms-katholieke vereniging is. Daarnaast zijn er in de loop der tijd verschillende grote torens gepionierd bij een aantal evenementen. Uiteraard stonden er bij de verschillende jubilea grote torens, maar ook bij de plaatselijke kermis is een toren van 18 meter hoog gepionierd. Een aantal keer is er de mogelijk tot abseilen van deze torens geweest.

Ondanks de korte historie, is de Kameleongroep bij de regionale en landelijke scoutingwedstrijden al zeer succesvol geweest. In 1997, toen de groep nog geen jaar bestond werd voor het eerst deelgenomen aan de DSW van het district Oldenzaal. Bij deze wedstrijden werd een verdienstelijke 6e plaats behaald. Een jaar later werd dit nog overtroffen: de DSW werd gewonnen, al was het een gedeelde eerste plek. Later dit jaar op de LSW werd een 4e plek behaald, en dat terwijl de groep nog geen twee jaar bestond. Op de LSW werd het hoogtepunt bereikt in het jaar 2000, toen de groep zeer verrassend wist te winnen. Ook in de daaropvolgende jaren werden nog een aantal aansprekende resultaten behaald, met een 2e, een 4e, meerdere 9e en een aantal 19e plaatsen.